Nå hvad er der sket siden sidst?

Jeg har endnu engang optrådt som rejesnde i krig og fred. Jeg har haft den fornøjelse at være på tjenesterejse til den canadiske station Alert, der er verdens nordligste permanent beboede sted. Alert ligger på den aller nordligste spids af Ellersmere Island, relativt få sømil fra Grønlands nordvest kyst. Som vanligt er det at rejse i Grønland en særlig diciplin, for heroppe er det sjældent at ting går som planlagt og infrastrukturen er ikke det nemmeste at finde ud af. Turen til Alert blev også ændret en smule, men tro det eller ej, vi kom faktisk hjem til planlagt tid, trods islandsk aske, turbolens i Narsasuaq og en SAR. I korte træk var gennemførtes turen således: Afgang fredag aften med skib fra Grønnedal, 1½ døgn senere med helikopter fra skib til Sdr. Strøm, skift til Challenger og afted til Thule, overnatning og videre med Challenger fra thule til Alert, DELTAGE I AKTIVITETER, ombord i Challenger til Sdr. Strøm, overnatning, med Challenger fra Sdr. Strøm til Narsasuaq og her skift til skib med kurs mod Grønnedal, undervejs SAR, hvorfor vi blev flyttet til skibets indsatafartøj og afsted over Kobberminen i hvad der oplevedes som rimelig hård sø (vi lettede fra stolene flere gange) inden ankomst til Grønnedal. PYHA! og jeg der anså en busrejse mellem Studstrup og Brabrand som en udfordring af dimensioener, fordi man skulle skifte bus undervejs.

Nå ud over rejsen har vi lige sendt Birgitte og Steffen afsted med kystbåden mod Illulisat (3 dages sejlads). De har været her 1½ uge og det har bare været maksimal hygge. Samtidigt med Birgitte og Steffen kom, kom moskusokserne ned i Dalen igen. Vi har i øjeblikket omkring 20 dyr rendende rundt i stationsområdet og det er ved at tage overhånd, da de ikke rigtigt frygter mennesker. Vi er lidt varsomme når vi færdes ude, men det er dog muligt at skræmme dem med Anton og vores ATV.

De seneste dages regn er nu afløst af blæst, men jeg overvejer at overgå til en let sommerbuks og tynde sokker i sandalerne, da vi her klokken 2215 har 15 grader udenfor. Jeg ved ikke rigtigt så meget om global opvarmning, men heroppe har det nu været en ret lun vinter og foråret har i den grad taget fat. Men bare rolig, udskyd indkøbet af anparter i Herning Strandpark et stykke tid endnu, min afsindige grønlands erfaring! byder mig at konstatere, at vejret er nogenlunde lige så omskiftligt som Naser Khaders politiske standpunkt, så vi kan skam godt nå at få både sne og frost inden sommren rigtigt tager fat.

Nå pyt med det. Alt er vel i det høje nord.