Nu er vi midt inde i januar, Danmark er på 6. uge begravet i sne mens Grønnedal bare er frosset ned uden sne. Vi har haft en del sne juleaften, men mellem jul og nytår smeltede det hele og efterlod lidt is på vejene og kun i de dybeste huller i fjeldet er der lidt hvidt tilbage. Indtil videre har vi indstillet de alpine aktiviteter, men det afholder os ikke fra at træne til næste vinter OL. I går var vi ude på “skøjtesøen” for at introducere ungerne til glæden ved at stå på skøjter. Jeg vil nok sige på baggrund af gårsdagens observationer, at der går et par dage inden vi ser dem på landsdækkende TV. Man kan vel nærmest sige at Terese og jeg skubbede dem rundt, men de kunne med lidt støtte godt holde balancen, men hver gang de ville fremad gled skøjterne bare.
Terese fik også prøvet et par skøjter, desværre var der ingen der passede mine spinkle str. 46 fødder. Vi har dog overvejet at bestille vores egen skøjter, og med de danske vintre er der også en mulighed for, at de ville kunne bruges når vi kommer hjem til DK.
Dagen i dag er planlagt til at Terese og Line sammen med naboen går op på Brætten for at få lidt sol (solens stråler kommer ikke ned i Dalen for tiden) mens Birk og jeg vil køre en tur på ATV’en. Den har ellers givet os en del problemer den seneste tid, da den ikke har den samme trækkraft som tidligere. Jeg har efterhånden skiftet alle potentielle kilder til problemet ud, og den bliver gradvist bedre, men der er lidt vej endnu, jeg har dog stadig et par tricks i ærmet.
Frosten har effektivt sat en stopper for sejlads på fjorden, for al smeltevandet har lagt sig oven på det kolde fjordvand, og er frosset til så de inderste på hundrede meter ind mod havnen er dækket af ca. 5 cm tyk is.

Ingen billeder i denne omgang, men de kommer snart.